ΟΜΙΛΟΣ ΟΙΝΟΦΙΛΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Από το κέρας της Ερήμης στο κέρας της Mikasa Οenology

| 0 comments

Στο χωριό Ερήμη της Λεμεσού, πριν λίγο καιρό, η Ιταλίδα αρχαιολόγος Maria Rozaria Βeltziorno, έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανακάλυψη, με βάση την οποία η Κύπρος θεωρείται σαν η πρώτη οινοπαραγωγός χώρα της Μεσογείου και δεύτερη στον κόσμο.

Η ανακάλυψη τρυγικού οξέως (το βασικό οξύ του οίνου) μέσα σε κέρας βοδιού, απέδειξε μετά από εργαστηριακές αναλύσεις πως οι αρχαίοι Κύπριοι χρησιμοποιούσαν το κέρας για να πίνουν κρασί. Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, η κ. Βeltziorno συνέδεσε το κέρας με τα κεραμικά και τα πρώτα σύγχρονα κρασοπότηρα.

Σήμερα η Mikasa Oenology «αντιγράφοντας το κέρας της Ερήμης» κατασκεύασε ένα θαυμάσιο, υψηλής ποιότητας κρυστάλλινο δοχείο για την μετάγγιση του κρασιού. Το κρύσταλλο είναι φυσητό, ένα πραγματικό έργο τέχνης, σε σχήμα λειτουργικότητα και εμφάνιση. Ένα υπέροχο δώρο για τους λάτρες του κρασιού και όχι μόνο. Μια ξεχωριστή καράφα, ένα πραγματικό στολίδι για το εστιατόριο, την κάβα, ή το σπίτι.

Το GrandeFinaleόπως ονομάζεται έχει παραχθεί σε πολύ περιορισμένο αριθμό και αν  αποκτήσετε ένα, από τα 250 που έχουν παραχθεί, στην τιμή των €280, θα πρέπει να θεωρείται τον εαυτό σας  αρκετά τυχερό.

Δρ. Ανδρέας Εμμανουήλ

Αφήστε μια απάντηση

Required fields are marked *.