ΟΜΙΛΟΣ ΟΙΝΟΦΙΛΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Eκδήλωση με θέμα “ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΟΙΝΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ”

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Ιουνίου στην αίθουσα Πεύκιος Γεωργιάδης στο ΤΕΠΑΚ, εκδήλωση με θέμα «Διαγωνισμοί Οίνου – Διαδικασία – Βραβεύσεις» με ομιλητές τον Δρα. Ανδρέα Εμμανουήλ Πρόεδρο του Ομίλου Οινοφίλων Κύπρου και Κριτή σε Διεθνείς Διαγωνισμούς και τον κ. Μάριο Νικολάου, Οινολόγο στο Τμήμα Γεωργίας, Γραμματέα της Ένωσης Πτυχιούχων Οινολόγων Κύπρου.Η εκδήλωση η οποία ήταν άκρως ενδιαφέρουσα, έδωσε την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους οινόφιλους, οινολόγους, οινοποιούς, φοιτητές κ.ά. να μάθουν για τη χρησιμότητα και τα οφέλη των διαγωνισμών οίνου, τα διάφορα είδη διαγωνισμών, τις διαδικασίες που ακολουθούνται, πώς λειτουργούν οι κριτές, τις βαθμολογίες, τα μετάλλια κλπ.
Οι παρευρισκόμενοι, είχαν επίσης την ευκαιρία να δοκιμάσουν, να αξιολογήσουν δύο κρασιά – ένα λευκό και ένα ερυθρό – και να τα βαθμολογήσουν σύμφωνα με το έντυπο του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (OIV).
Ο Όμιλος Οινοφίλων Κύπρου και η Ένωση Πτυχιούχων Οινολόγων Κύπρου, ευχαριστούν θερμά τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, τους ομιλητές και το Οινοποιείο Κολιός που πρόσφερε τα κρασιά «Περσεφόνη 2014, Λευκός Ξηρός, Ξυνιστέρι» και «Άγιος Φώτιος 2013, Ερυθρός Ξηρός, Μαραθεύτικο» για τη δεξίωση που ακολούθησε.

Comments are closed.