ΟΜΙΛΟΣ ΟΙΝΟΦΙΛΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Μαθήματα Οινογνωσίας, Πιστοποίηση Connoisseur Οίνου 2018

Ο Όμιλος Οινοφίλων Κύπρου οργανώνει «Μαθήματα Οινογνωσίας-Γευσιγνωσίας» με εκπαιδευτή τον Πρόεδρο του, Δρα. Ανδρέα Εμμανουήλ.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσουμε πως από το 2016 τα μαθήματα που διοργανώνει ο Όμιλος μας έχουν πιστοποιηθεί με βάση τον Κανονισμό Πιστοποίησης Προσώπων ως Connoisseur Οίνου (Wine Connoisseur), τον οποίο προωθήσαμε σε συνεργασία με την ΚΕΠ (Κ  υπριακή Εταιρία Πιστοποίησης) και τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Οινοχόων.

Όσες και όσοι παρακολουθήσουν τα μαθήματα θα έχουν το δικαίωμα να παρακαθίσουν στην εξέταση που διοργανώνει η ΚΕΠ.

Οι επόμενοι κύκλοι των μαθημάτων θα ξεκινήσουν για ΛΕΜΕΣΟ την Τρίτη 27 Μαρτίου ή 03 Απριλίου 19:00-21:30 στο Noodle House και για ΛΕΥΚΩΣΙΑ την Τετάρτη 28 Μαρτίου ή 04 Απριλίου 19:00-21:30 στο Presse Cafe – Σταυρού και θα ολοκληρωθούν σε 7 μαθήματα τα οποία θα περιλαμβάνουν θεωρητικό και πρακτικό μέρος κατά τη διάρκεια των οποίων μπορείτε να μάθετε:


• για την τέχνη της δοκιμασίας (να γεύεστε, αξιολογείτε και παρουσιάζετε ένα κρασί.
• να διαβάζετε την ετικέτα και να επιλέγετε τα κρασιά της αρεσκείας σας.
• για τους παράγοντες ποιότητας, τον τρόπο παρασκευής των διαφόρων οίνων, τη φύλαξη, τις θερμοκρασίες και τη σειρά σερβιρίσματος των οίνων.
• για το δρύινο βαρέλι, για το φελλό, άλλα πώματα και το ρόλο τους, τους αφρώδεις οίνους και τη σαμπάνια, τα αξεσουάρ του οίνου, τον συνδυασμό κρασί- φαγητό και πολλά, πολλά άλλα.

Για τα μέλη του Ομίλου, το κόστος των μαθημάτων ανέρχεται στα €150/άτομο, ενώ για τα μη μέλη στα €180/άτομο και περιλαμβάνει:

• τα κρασιά που θα προσφέρονται στα μαθήματα (κυπριακά και διεθνούς αμπελώνα).
• τα φυλλάδια σημειώσεων του μαθήματος.

Για τα μη μέλη, επιπρόσθετα, περιλαμβάνει:

• δωρεάν εγγραφή στον Όμιλο Οινοφίλων Κύπρου (αξίας €10).
• συνδρομή για ένα χρόνο στον Όμιλο Οινοφίλων Κύπρου (αξίας €30).
• 6 φιάλες κρασί, για κάθε νέο μέλος, προσφορά της οινοποιίας ΣΟΔΑΠ ΚΑΜΑΝΤΕΡΕΝΑ.

Τα μαθήματα θα είναι νυκτερινά και θα γίνονται κάθε:
Τρίτη για Λεμεσό αρχίζοντας από τις 27/3/2018 ή 04/4/2018 και
Τετάρτη για Λευκωσία αρχίζοντας από τις 28/3/2018 ή 05/4/2018 εφόσον συμπληρωθούν ομάδες των 10-12 ατόμων.
Στο τέλος θα απονεμηθεί δίπλωμα, από τον Όμιλο Οινοφίλων, σε όλες/λους που παρακολούθησαν τα μαθήματα καθώς και δίπλωμα από την ΚΕΠ σε όσες/όσους περάσουν με επιτυχία την εξέταση που προγραμματίζεται για το Σάββατο 26 Μαΐου, 2018.

Για εγγραφές:
Λεμεσό στο κ. Ανδρέα Ματθαίου (99619618).
Λευκωσία στους κ.κ. Παντελή Ιωάννου (99621501) και Μιχάλη Ξενίδη (99582009).

Σίγουρα τα μαθήματα αποτελούν την αρχή των όσων μπορεί να ζήσει κάποιος με τον Όμιλο Οινοφίλων Κύπρου. Στη συνέχεια, θα μοιραστούμε μαζί, θεματικά δείπνα γευσιγνωσίας, παρουσιάσεις, επισκέψεις σε οινοποιεία της Κύπρου, ταξίδια στο εξωτερικό, οινο-γαστρονομικές εμπειρίες και άλλα πολλά.

Comments are closed.